11. 7. 2024
Jak separovat kovy z tuku při výrobě cukrovinek? (případová studie)
Výchozí stav
Jeden z předních výrobců potravin zpracovává tuk, který se používá při výrobě cukrovinek. Teplota tuku je 100 °C a je přepravován potrubím o průměrech 40 a 100 mm.
Popis problému
Při výrobě potravin je nutné odstranit všechny nežádoucí feromagnetické nečistoty. Pravidelná sanitace technologie je prováděna kyselinou CIP. Teplota tuku přepravovaného potrubím je 100 °C.
Bylo potřeba navrhnout magnetický separátor, který má dostatečný magnetický výkon (magnetická indukce 16.000 G), magnety mají teplotní odolnost 100°C a všechny jeho komponenty jsou vyrobeny z materiálu, který je odolný vůči kyselinám.
Separátor bylo třeba navrhnout tak, aby bylo možné jej instalovat do potrubí o průměru 40 a 100 mm.
Řešení problému
V SOLLAU si zakládáme na tom, že dokážeme vyrobit magnetický separátor tak, aby splnil všechny potřeby zákazníka. Zákazníkovi jsme dodali několik kusů magnetických filtrů typu MSP-S 40 a MSP-S 100.
Všechny filtry splňují technické požadavky zákazníka:
- Odolnost vůči kyselinám
- Teplotní odolnost magnetů 100 °C
- Nejvyšší magnetická indukce 16.000 G
- Velikost vhodná pro potrubí DN 40 a DN 100
Přínosy použití magnetických filtrů MSP-S 40 a MSP-S 100 OCTOPUS
Instalované magnetické filtry dokáží spolehlivě zachytit feromagnetické nečistoty od velikosti 1 µm z tuku, který se používá k výrobě cukrovinek.
Využité zařízení: Magnetický filtr MSP-S 40 a MSP-S 100 OCTOPUS
Výhody magnetického filtru MSP-S
- Záruka 5 let
- Nízká hmotnost = snadná manipulace
- Neodymové magnety s indukcí až 16 000 G
- Ekonomická varianta - atraktivní poměr cena/výkon
- Standardní provedení pro tlak 10 bar
- Zachycení Fe částic od 1 mikronu
- Rychlé a snadné čištění
- Možnost výměny magnetických tyčí
- Dvouplášťová ochrana magnetů