Přeskočit na obsah Přeskočit na navigaci

Jsme specialista
v oboru magnetické separace

Vyvíjíme, vyrábíme a aplikujeme zařízení pro magnetickou separaci. Naše magnetické separátory navrhujeme a vyrábíme přesně na míru podle vašich potřeb.

14. 10. 2024

Světelný kříž pro uzavření letištní dráhy úspěšně otestován na letišti v Kunovicích

Úspěšně jsme otestovali náš přenosný světelný kříž, určený k uzavření letištní dráhy, na letišti v Kunovicích. Testy probíhaly z letadla, přičemž jsme zkoumali viditelnost zařízení z různých vzdáleností.

Testované vzdálenosti:

  • 4,2 km (2,3 NM)
  • 2,7 km (1,5 NM)
  • 1,5 km (0,8 NM)
  • 0,7 km (0,4 NM)

 

Nejprve jsme provedli let ve vzdálenosti 4,2 km od světelného kříže. Už v této vzdálenosti bylo zařízení díky své vysoké svítivosti jasně rozeznatelné. Následně jsme pokračovali na kratších vzdálenostech – 2,7 km, 1,5 km a nakonec 700 m.

Světelný kříž je namontován na přívěsu, což umožňuje jeho rychlou a snadnou přepravu na jakékoli místo. Díky promyšlené konstrukci lze zařízení sestavit nebo rozebrat během jedné minuty, a to i jedinou osobou. Je vybaveno 13 LED světly, která automaticky přizpůsobují jas pro denní i noční provoz.


Rameno zařízení má rozpětí 4,26 metru a dieselový motor zajišťuje nepřetržitý provoz po dobu 12 až 14 dní na jednu nádrž paliva. Splňuje všechny přísné letecké normy a díky svým vlastnostem poskytuje maximální bezpečnost při řízení leteckého provozu.

Podívejte se na video a přesvědčte se sami o jeho výjimečných vlastnostech.

 

Nahoru