Přeskočit na obsah Přeskočit na navigaci

Jsme specialista
v oboru magnetické separace

Vyvíjíme, vyrábíme a aplikujeme zařízení pro magnetickou separaci. Naše magnetické separátory navrhujeme a vyrábíme přesně na míru podle vašich potřeb.

Dnes

Řešení separace vysoce abrazivních špon ve slévárně hliníku (případová studie)

Výchozí stav

Náš zákazník je výrobcem hliníkových slitin nejvyšších kvalitativních standardů. Naleznou své uplatnění zejména v automobilovém, strojírenském, elektrotechnickém a solárním odvětví.

Při výrobě hliníkových slitin je kladen velký důraz na recyklaci, proto jsou zpracovávány hliníkové špony. Hliníkové špony mohou být znečištěny železnými kontaminanty (z primární výroby).


Aby zákazník mohl garantovat prémiovou kvalitu produkovaných hliníkových slitin, je potřeba hliníkové špony dokonale zbavit feromagnetických částic.

Popis problému

Zpracovávané špony jsou dopravovány řetězovým dopravníkem. Pro separaci byl využit magnetický buben, což je vhodné řešení. Pro dosažení vyšší úrovně separace jsou špony před magnetickým bubnem rozprostřeny na celou šíři magnetického bubnu pomocí vibračního podavače.

Problémem je ale skutečnost, že špony jsou velmi abrazivní, což poškozuje krycí plášť magnetického bubnu. Při poškození pláště bubnu je potřeba celou linku odstavit, magnetický buben demontovat a plášť vyměnit, což je časově velmi náročné. Důsledkem jsou vysoké náklady na odstávku technologie a výrobní prostoje.

Řešení problému

Vyrobili jsme magnetický buben MB 406 F 800 (průměr bubnu 406 mm, šířka bubnu 800 mm) a osadili jej feritovými magnety. Feritové magnety jsou dostatečně silné pro separaci špon.

Zásadním úkolem bylo vyrobit magnetický buben tak, aby jej bylo možné použít na abrazivní materiál.

S tímto požadavkem máme bohaté zkušenosti, proto jsme magneticky buben vybavili krycím pláštěm z manganové oceli. Tím došlo k výraznému zvýšení odolnosti vůči abrazi. Od té doby zákazník neevidoval prodření krycího pláště bubnu, a i díky tomu výrazně redukoval náklady na odstávku výrobní technologie.

Přínosy použití magnetického bubnu MB 406 F 800 s manganovým pláštěm

Víme, co děláme! Magnetický buben s krycím pláštěm z manganové oceli je odolný vůči abrazi. Zákazník je s naším řešením skutečně spokojený!

Využité zařízeníMagnetický buben MB 406 F 800

Výhody magnetického bubnu MB

  • Automatické čištění i bez přerušení toku materiálu
  • Separátor osazen feritovými nebo neodymovými magnety
  • Záruka 5 let
  • Celonerezové provedení
  • Výroba separátoru na míru
  • Vhodný i abrazivní materiály vysoce kontaminované Fe částicemi
  • Zachycení železných kontaminantů od 0,5 mm

Nahoru