Přeskočit na obsah Přeskočit na navigaci

Jsme specialista
v oboru magnetické separace

Vyvíjíme, vyrábíme a aplikujeme zařízení pro magnetickou separaci. Naše magnetické separátory navrhujeme a vyrábíme přesně na míru podle vašich potřeb.

23. 9. 2024

První magnetický separátor se signalizací zaplnění

Představujeme vám nový produkt MSS-MC-ALARM, první magnetický separátor se signalizací zaplnění v Evropě.

Tento revoluční separátor zvyšuje efektivitu separace, ale také zásadně zlepšuje spolehlivost a usnadňuje údržbu. Díky této inovaci se otevírají nové možnosti, jak minimalizovat riziko chyb, zvýšit kvalitu výrobních procesů a optimalizovat provozní náklady.


Signalizace zaplnění

MSS-MC-ALARM využívá světelnou signalizaci k detekci zaplnění magnetických roštů feromagnetickými nečistotami. Když jsou rošty zanesené, jejich separační účinnost se výrazně snižuje. Dříve bylo nutné provádět pravidelné ruční kontroly, což vedlo k nadbytečným odstávkám výrobních linek. Nyní, díky světelné signalizaci, obsluha okamžitě ví, kdy je potřeba separátor vyčistit. Navíc nabízíme zákazníkům možnost zdarma otestovat jejich materiál, abychom jim pomohli zjistit, jak efektivně může MSS-MC-ALARM pracovat v jejich specifickém provozu.

Signalizace účinnosti funguje na třech úrovních:

  • 100 % - zelené světlo: Magnetický separátor funguje správně, oba rošty jsou čisté a separace je 100% účinná.
  • 50 % - oranžové světlo: Horní rošt je zanesený, účinnost separace je snížena a doporučuje se co nejdříve vyčistit.
  • 0 % - červené světlo: Oba rošty jsou zanesené, separátor nefunguje a musí být okamžitě vyčištěn.

Dopad na efektivitu provozu

Přesná signalizace zaplnění eliminuje zbytečné odstávky technologie, což výrazně šetří čas i náklady. Automatická signalizace umožňuje přesnější plánování údržby, čímž se zvyšuje kvalita výroby a snižují náklady na obsluhu. Tato technologie rovněž zajišťuje, že separátor bude vždy pracovat s maximální účinností, což vede k lepší čistotě produkovaných materiálů.

Pokud máte zájem o podrobnější informace, neváhejte nás kontaktovat – rádi vám poskytneme další detaily a odpovíme na všechny vaše otázky.

Nahoru