Přeskočit na obsah Přeskočit na navigaci

Jsme specialista
v oboru magnetické separace

Vyvíjíme, vyrábíme a aplikujeme zařízení pro magnetickou separaci. Naše magnetické separátory navrhujeme a vyrábíme přesně na míru podle vašich potřeb.

3. 10. 2024

Jak odstranit 98 % kovových nečistot z buničiny, když je separátor na obtížně přístupném místě? (případová studie)

Výchozí stav

Náš zákazník se specializuje na výrobu kartonových obalů. V buničině, z které se vyrábějí kartonové obaly se vyskytují drobné feromagnetické nečistoty. Ty mají vliv na kvalitu výsledného produktu.

Popis problému

Místo vhodné pro instalaci magnetického separátoru je obtížně přístupné pro obsluhu separátoru. Z toho pramení obava, že obsluha nebude řádně separátor čistit, což povede ke špatným výsledkům separace.


Tekutá buničina je dopravována potrubím DN 200. Vyskytují se v ní drobné feromagnetické nečistoty. Jejich velikost se nejčastěji pohybuje v intervaly 0,1 – 5 mm.

Řešení problému

Vzhledem k tomu, že magnetický separátor je možné nainstalovat pouze na místo, které je obtížně přístupné pro obsluhu, doporučili jsme zákazníkovi náš semi-automatický separátor typu ORCA.

Výhodou tohoto typu separátoru je skutečnost, že kombinuje výhody klasického magnetického filtru (dokonalý průtokový labyrint, vysoká magnetická indukce 18,700 G) a možnost snadného čištění.

Separátor MSP-SC ORCA je vybaven

  • klapkami pro vstup a výstup materiálu
  • ventily pro vstup oplachové vody a odtok Fe kontaminantů
  • pneumatickým pístem FESTO pro vytažení magnetických jader v průběhu čištění separátoru

Díky pneumaticky ovládanému pístu je výrazně usnadněna manipulace s magnetickými jádry (což je důležité zejména u separátorů větších průměrů a též v případě, že materiál je silně znečištěn Fe kontaminanty).

Obsluha ocenila snadné čištění separátoru. Čištění provádí pravidelně, je otázkou několika vteřin. I proto se podařilo odstranit více než 98% feromagnetických kontaminantů!

Přínosy použití magnetického filtru MSP-SC N 200 ORCA:

Magnetický průtokový separátor MSP-SC 200 N ORCA se stal důležitým prvkem procesu výroby kartonových obalů. 98 % kovových nečistot je odstraněno, zákazník je velmi spokojen.

Využité zařízeníMagnetický filtr s poloautomatickým čištěním MSP-SC 200 N ORCA

Výhody magnetického filtru MSP-SC ORCA

  • Poloautomatické čištění bez nutnosti vyjmutí separátoru z potrubního systému
  • Vysoká odtrhová síla
  • Odolné celonerezové jedno- i dvouplášťové provedení
  • Tlaková odolnost do 10 barů
  • 18 700 Gauss na jádře a až 12 200 Gauss na plášti
  • Pneumatický píst výrazně usnadňuje čištění zejména u separátorů větších průměrů

 

Nahoru