Přeskočit na obsah Přeskočit na navigaci

Jsme specialista
v oboru magnetické separace

Vyvíjíme, vyrábíme a aplikujeme zařízení pro magnetickou separaci. Naše magnetické separátory navrhujeme a vyrábíme přesně na míru podle vašich potřeb.

5. 9. 2024

Cenově dostupné řešení na míru: Eliminace reklamací ve výrobě plastových kelímků (případová studie)

Výchozí stav

Výrobce plastových kelímků se potýkal s vysokým počtem kvalitativních reklamací. Měsíčně se jednalo o 10 až 20 reklamací způsobených kovovými nečistotami v hotových kelímcích. Tyto kontaminace vedly k velkým nákladům a zhoršení vztahů se zákazníky.

Popis problému

Vzhledem k náhodnému výskytu kovových (magnetických i nemagnetických) kontaminantů v plastových kelímcích, byly často reklamovány celé dodávky. Výrobce proto hledal spolehlivé a cenově dostupné řešení detekce kovů – bylo potřeba detektor nainstalovat na všech výrobních linkách.

Řešení problému

Ve společnosti SOLLAU jsme navrhli řešení přesně podle požadavků zákazníka. Použili jsme propadový detektor kovů METRON 05 CR, který je běžně používán pro detekci kovů v gravitačně dopravovaném materiálu. Tento detektor nabízí špičkovou kvalitu detekce za atraktivní cenu.


Detektor včetně řídicí jednotky jsme umístili na rám, což zajišťuje autonomní provoz detektoru. Plastové kelímky procházejí skrz aperturu detektoru, kde jsou kontrolovány na přítomnost kovových nečistot před vstupem do další výrobní technologie.

Po úspěšných testech jsme dodali větší počet těchto detekčních zařízení. Splnili jsme požadavek zákazníka – implementovat do výroby špičkový detektor kovů za atraktivní cenu!

Přínosy použití detektoru kovů METRON 05 CR:

Po instalaci detektoru klesl počet reklamací způsobených kovovými kontaminanty na nulu!

Využité zařízeníDetektor kovů METRON 05 CR

Výhody detektoru kovů METRON 05 CR

  • Digitální zpracování signálu pro nejlepší detekci
  • Dotykové ovládání – pomocí 4 ergonomických tlačítek
  • Intuitivní a jednoduchá obsluha
  • Propadový detektor pro instalaci do potrubí o průměru 35 – 600 mm
  • Nízká výška a kompaktní rozměry
  • Ekonomická varianta - atraktivní poměr cena/výkon
Nahoru